Servicii web design

Distribuie această postare

În ziua de astăzi, majoritatea firmelor, indiferent de mărime sau obiectul de activitate, dispun de un site profesional. Acesta le permite vizitatorilor să se documenteze cu privire la produsele și serviciile oferite, dar și o imagine clară asupra brand-ului. Este esențial să deții un site web bine organizat întrucât îți poate aduce un trafic mai mare de vizitatori ce pot fi transformați cu usurință în clienți.

În acest articol iți voi prezenta cele mai importante tipuri de site-uri web.

Site de prezentare

După cum spune și titlul, acest tip de website este dedicat persoanelor ce doresc să își prezinte afacerea, având ca obiectiv construirea unei imagini în mediul online.
Este un site în cadrul căruia poți crea campanii de marketing și oferi diverse informații despre afacerea ta. De asemenea, îți poți lista serviciile/produsele și iniția discuții despre acestea în vederea unei mai bune interacțiuni cu clienții.
Scopul final al unui site de prezentare este de a face firma mai cunoscută, mai ușor de găsit de către potențialii clienți.
Dacă ești la început de drum și nu știi cum să-ți faci afacerea cunoscută în mediul online, afla că acest site este cea mai bună opțiune de promovare.

eCommerce / Magazin online

Există milioane de întreprinderi mici și mijlocii care utilizează magazinele online pentru a-și vinde produsele. Este un punct forte, deoarece este deschis non-stop, poate fi accesat cu ușurință chiar și de pe telefon, iar un singur magazin online este suficient pentru toți potențialii clienți.
Un magazin online îți poate crește veniturile considerabil, deoarece cheltuielile de întreținere sunt foarte mici față de un magazin la stradă.
Acesta trebuie să aibă un aspect plăcut și să fie construit în așa fel încât, alegerea produselor dorite să fie una cât mai simplă.

Site de portofoliu

Daca dorești să arăți potențialilor clienți calitatea muncii tale, poți folosi un website de tip Portofoliu pentru a te reprezenta cu succes. Acest tip de site web este potrivit pentru artiști, fotografi, designeri, modele, etc. Un site de portofoliu conține lucrări, rezultate obținute, informații de contact, chiar și recenzii ale clienților. Este solutia ideală de a pune în valoare munca ta, dar și de a atrage noi vizitatori.

Blog!

Poate fi vazut ca un jurnal unde poți posta ori de câte ori dorești diferite articole. Este modul ideal prin care poți împărtăși cu ceilalți diverse subiecte.
Recomand cu drag să ai o activitate constantă pe blog, iar vizitatorii tăi vor astepta cu nerăbdare următoarea publicare.

Site de știri

Un website de știri reprezintă un ziar în format electronic. Știm deja că internetul oferă posibilități nelimitate, așadar, în cadrul unui ziar electronic poți posta în timp real și lista nenumărate știri cu imagini și video. De asemenea, poți organiza știrile în funcție de nișa lor. O știre online devine virală mult mai repede, ceea ce face ca tot mai multi oameni să o citească și, de ce nu, să o distribuie.

Site informativ

Website-urile de informare sunt în general folosite de instituțiile publice și alte firme ce au ca scop informarea publicului. Acest tip de site trebuie foarte bine organizat cu titluri concrete și o descriere scurtă.

Broșura

Are ca scop prezentarea, dar și mai important, promovarea serviciilor sau produselor, interesul principal fiind acela de a vinde.  În cadrul acestui website se regăsesc multe oferte și promoții.

Deși sunt diferite ca structură, acestea au un scop comun, promovarea și cresterea audienței.